Svjetlo mojoj stazi

Knjiga duhovnika HDKN-a Darka Teperta u izdanju “Teovizije”

Svjetlo mojoj stazi - knjiga“Svjetlo mojoj stazi” naslov je nove knjige dr. fra Darka Teperta objavljene u izdanju “Teovizije” iz Zagreba. Naziv knjige temeljen je na psalamskom stihu “Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi” (Ps 119). Zbirka razmišljanja nadahnjuje se na Božjom riječju, ali i na drugim poticajima iz Crkve i društva, te iz života svetih ljudi.

Razmišljanja su podijeljena u tri dijela. U prvom i najopsežnijem dijelu, naslovljenom “Božja riječ”, skupljena su razmišljanja o Božjoj riječi općenito, o njezinu značenju i o načinima na koje čovjek pristupa Božjoj riječi. Slijede različita razmatranja nad pojedinim biblijskim tekstovima. Poneka se tema i ponavlja, ali u obliku novog razmišljanja, te se tako i praktično vidi kako Božja riječ uvijek može biti nova i kako se nikad ne može do kraja iscrpsti.

U drugom dijelu, koji nosi naslov “Crkva i društvo”, nekoliko je razmišljanja koja se bave Crkvom, njezinom ulogom u društvu, ali i društvenim odnosima viđenim iz kršćanske perspektive. Konačno, u trećem dijelu, naslovljenom “Likovi svetaca”, razmatrani su životi i primjeri pojedinih svetaca, kako onih spomenutih u Svetom pismu, tako i onih iz kasnijih razdoblja. Ti su primjeri uzeti kao poticaj za svakodnevni život.

Ono što ujedinjuje te tri skupine razmišljanja jest želja da budu kratak poticaj za svakodnevni život, prenosi IKA. Da čitatelju, kao što su to bila i autoru, budu svjetlo na svagdanjoj životnoj stazi, stoji u uvodu knjige.