Knjiga Razgovor očeva

Nova knjiga M. O’Briena i Mate Krajine

Razgovor očeva (Magareći dijalog)Nakladna kuća Treći dan iz Zagreba objavila je knjigu Razgovor očeva (Magareći dijalog) koju su napisali Michael D. O’Brien i Mate Krajina (bivši predsjednik HDKN-a). U knjizi je riječ o nizu pisama što su ih autori međusobno izmijenili između svibnja 2012. i veljače 2014. U njima njih dvojica govore o svome životu pisaca i očeva.

Kako prenosi IKA, knjiga The Donkey Dialogues u izdanju Justin Pressa iz Ottawe već je ranije, sredinom 2014., objavljena na engleskom jeziku te je izazvala velik interes kod čitatelja.

Michael O’Brien o ovom djelu kaže: “U knjizi Razgovor očeva možete pročitati kako nas dvojica razgovaramo o tome na koji način kao muževi i očevi izlazimo nakraj s vlastitim slabostima, kako pronalazimo milost i snagu za ono što je pred nama. Nama se dvojici čini da smo tek dio velikog zajedništva duša koje se bore sa sličnim izazovima. Ova je knjiga naš skromni pokušaj ohrabrenja drugih, osobito katoličkih očeva. Ovdje je, dakle, dragi čitatelju, iskrena ispovijest dvojice prijatelja – dva magarca na pašnjacima – koje razdvaja čitav svijet, ali su unatoč tome savršeno jedno. Jedno smo u Gospodinu i to nam je obojici neizmjeran dar. Premda je umijeće pisanja pisama u opadanju, smatram kako neće uvijek biti tako i da bi knjiga naših razgovora – Magareći dijalog – mnogim čitateljima mogla biti zanimljiva.”