Dodijeljene nagrade i priznanja HDKN-a

Nagradu za životno djelo dobio je Tomislav Vuković, godišnju nagradu Tanja Popec, a više katoličkih glasila dobilo je priznanje za višedesetljetno izlaženje

Hrvatsko društvo katoličkih novinara je u povodu 49. Međunarodnog dana sredstava društvenih komunikacija na posebnoj svečanosti koja je održana na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u ponedjeljak, 1. lipnja dodijelilo nagrade i priznanja koje je laureatima uručio predsjednik Vijeća za medije HBK riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić.

Nagradu za životno djelo dodijeljena je novinaru Glasa Koncila Tomislavu Vukoviću za višedesetljetno publicističko djelovanje i trag koji je ostavio istraživačkim novinarstvom, posebice feljtonima „Drugačija povijest”. Godišnju nagradu primila je Tanja Popec urednica Vjerskog programa Hrvatskog katoličkog radija za odabir tema, njihovu obradu, kreativnost i inovativnost. Nagrade je svojom donacijom omogućila izdavačka kuća „Školska knjiga”.

Hrvatsko društvo katoličkih novinara tom je prigodom dodijelilo priznanja katoličkim glasilima koja su tijekom svoga postojanja i izlaženja dala izniman doprinos razvoju katoličkog novinarstva. Za 50 godina izlaženja priznanja su dodijeljena Mjesečniku za kršćansku kulturu „Zvona” (Rijeka) i Glasilu Pokreta fokolara „Novi svijet” (Križevci). Kršćanska obiteljska revija „Kana” (Zagreb) dobila je priznanje za 45 godina, a list franjevačkih zajednica „Brat Franjo” (Zagreb) za 40 godina izlaženja. Za 35 godina izlaženja priznanje je dobila „Crkva na kamenu” – pastoralno-informativni list hercegovačkih biskupija (Mostar), a za 20 godina izlaženja Glasnik Postulature „Blaženi Alojzije Stepinac” (Zagreb) i Katolički list „Zvonik” (Subotica).

Više o tome…