HDKN Uskrs 2020.

Uskrsna čestitka

Drage kolegice i kolege,

svima Vama i Vašima, svim korisnicima naših medija i informacija, uime uprave Hrvatskoga društva katoličkih novinara želimo radostan i blagoslovljen Uskrs i svakim dobrom ispunjeno uskrsno vrijeme.

Ova korizma, u kojoj nismo mogli biti fizički zajedno, posebno je istaknula važnost našega medijskog djelovanja i naše odgovornosti kao komunikatora, ali i onih koji u svijetu komunikacija svjedoče kršćanske vrijednosti, ponajprije ljubav prema bližnjemu. “Svatko je dužan gajiti visoku etičku razinu komunikacije, izbjegavati štetna ponašanja, dezinformiranje, klevetu i laž. Želim vam da radite dobro, da u svoj posao unesete povjerenje i nadu, kako biste je mogli prenositi – jer je jako potrebna”, rekao je papa Franjo novinarima Talijanske radio-televizije. A to vrijedi i za nas posebno u ovo vrijeme zbunjenosti kada uz epidemiju vlada i infodemija.

Neka nas sve Krist Uskrsli čuva u sigurnosti svoje ruke, zdrave i sigurne, povezane ovoga Uskrsa na dobro i zajedništvo putem sredstava društvene komunikacije.

Srdačno,

Suzana Peran, predsjednica HDKN

Marija Belošević, tajnica HDKN