Studijsko putovanje katoličkih novinara u Ljubljanu

Hrvatsko društvo katoličkih novinara (HDKN) u suradnji s Radio Ognjiščem organiziralo je u subotu 9. svibnja 2015. studijsko putovanje za svoje članove u Ljubljanu. Cilj putovanja bio je upoznavanje s katoličkim medijima koji djeluju u Sloveniji, kao i s Crkvom u Sloveniji.

Prvi dio programa održan je u prostorijama Radio Ognjišča gdje su uz djelatnike radija, dobrodošlicu hrvatskim novinarima izrekli urednik Radio Ognjišča mons. Franci Trstenjak i odgovorni urednik Založbe Ognjišče, d.o.o. mr. Božo Rustja.

S hrvatskim katoličkim novinarima susreo se i ljubljanski nadbiskup i metropolit Stanislav Zore koji je pozdravio te ohrabrio suradnju hrvatskih i slovenskih katoličkih novinara.

Sam Zavod sv. Stanislava predstavio je direktor dr. Roman Globokar.

Hrvatske katoličke novinare u Slovenskom nacionalnom parlamentu primila je i potpredsjednica Odbora za kulturu Ljudmila Novak. Riječ je o odboru koji uključuje i područje medija. Zastupnica Novak istaknula je važnu ulogu onih koji imaju predznak katolički: novinara, medija i političara. Podsjetila je i kako je dobar novinar onaj koji je etičan, objektivan.

U galeriji “Družine” goste je primio urednik katoličkog tjednika Družine mons. Franci Petrič. Predstavio je tjednik koji ima nakladu od 32.000 primjeraka, a u vlasništvu je svih slovenskih biskupija.

Hrvatski katolički novinari razgledali su i znamenitosti Ljubljane, među kojima i katedralu Sv. Nikole u kojoj ih je dočekao župnik prelat Jožef Lap te franjevačku crkvu na Tromostovlju.

Više o tome…

Za fotografije posjetite našu fotogalariju!

Vijest o studijskom putovanju objavljena u Družini br. 20 (15.05.2015.), str. 18

Družina - Studijsko putovanje HDKN-a u Ljubljanu