Sinoda o obitelji 2015.

Sinoda o obitelji

Papa Franjo u nedjelju 4. listopada u bazilici sv. Petra, u nagovoru uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja, mnoštvu okupljenih vjernika na Trgu sv. Petra rekao je kako će sinodski oci, koji dolaze iz svih dijelova svijeta okupljeni oko Petrova nasljednika, tri tjedna razmišljati o pozivu i poslanju obitelji u Crkvi i društvu, kako bi pomno razmotrili te teme s duhovnog i pastoralnog aspekta.

Danas molimo Gospodina da svi roditelji i odgojitelji u svijetu, kao i cijelo društvo, postanu oruđa onog prihvaćanja i ljubavi kojom Isus prihvaća najmanje. On gleda u njihova srca s nježnošću i brižnošću oca i, istodobno, majke. Mislim na toliku gladnu djecu, napuštenu, izrabljivanu, prisiljenu na rat, odbačenu. Bolno je vidjeti slike nesretne djece, izgubljena pogleda, koja bježe od siromaštva i sukoba, kucaju na naša vrata i naša srca moleći za pomoć, naglasio je Papa, te dodao “neka nam Gospodin pomognemo da ne budemo društvo-utvrda, već društvo-obitelj, koje je kadro prihvaćati druge s ljubavlju, uz odgovarajuća pravila”, prenosi IKA-Zagreb.

Na kraju je vjernike pozvao da molitvom podrže rad Sinode, da “Duh Sveti učini sinodske oce potpuno poučljivima njegovim nadahnućima”.

Rad Sinode moguće je pratiti na više jezika – ovdje…