Prijedlozi za nagrade HDKN-a 2016.

Hrvatsko društvo katoličkih novinara poziva na sudjelovanje u predlaganju nagrada pojedincima i redakcijama (nakladnicima). Poziv je otvoren od 14. ožujka do 3. travnja 2016. godine.

O dobitnicima nagrada odlučuje Upravni odbor HDKN-a u proširenom sastavu.
Nagrade će biti uručene u povodu 50. Svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija.

Godišnja nagrada
Dodjeljuje se hrvatskim katoličkim novinarima i urednicima u vjerskim i svjetovnim medijima, kao i komunikolozima koji su se svojim djelovanjem i utjecajem posebno istaknuli u protekloj godini za izuzetna novinarska postignuća, unapređenje profesionalnih standarda, promicanje katoličkog novinarstva u društvu i javnosti te svjedočenje evanđeoskih vrijednosti putem sredstava društvenih komunikacija.

Nagrada za životno djelo
Dodjeljuje se hrvatskim katoličkim novinarima i publicistima koji su značajno utjecali na razvoj katoličkih medija, širenje kršćanskih nazora u društvu, odnosno koji su svojim radom ostavili snažan trag u hrvatskoj ili svjetskoj javnosti, te koji su svojim životnim putom i višegodišnjim  profesionalnim djelovanjem pridonosili promjeni ili nametanju pozitivnih profesionalnih i(li) društvenih trendova.

Nagrada za mlade novinare
Dodjeljuje se studentima i mladim novinarima do navršene 30. godine starosti. Ova se posebna nagrada raspisuje u povodu Izvanredne jubilarne godine milosrđa. Na natječaj se dostavlja novinarski uradak (osvrt, esej, intervju) na temu „Milosrdni poput Oca“ u dužini do 9000 znakova (s prazninama, u .doc formatu). Na natječaju se može sudjelovati i fotografijom koja zorno odgovara na postavljenu temu, odnosno snimkom emisije (na nosaču zvuka ili u .mp3) uz koju je potrebno dostaviti podatke iz kojih je vidljivo da je osoba autor.

Počasna nagrada (priznanje)
Dodjeljuje se za posebna dostignuća u katoličkom novinarstvu, te obilježavanje prigodnih obljetnica redakcija ili nakladnika.

Predlagatelji mogu biti članovi HDKN-a i uredništva katoličkih glasila.
U prijedlogu za dodjelu nagrade mora se obrazložiti razlog predlaganja.
Prijedlozi se upućuju do 3. travnja 2016. godine na adresu Hrvatsko društvo katoličkih novinara, Kaptol 4, 10000 Zagreb ili elektroničkim putem na katolicki.novinari@gmail.com.