Prijedlozi za nagrade HDKN-a

Hrvatsko društvo katoličkih novinara poziva na sudjelovanje u predlaganju nagrada pojedincima i redakcijama (nakladnicima). Poziv je otvoren od 9. do 30. travnja 2015. godine.

O dobitnicima nagrada odlučuje Upravni odbor HDKN-a u proširenom sastavu.
Nagrade će biti uručene u povodu obilježavanja 49. Svjetskog dana društvenih komunikacija.

Godišnja nagrada
dodjeljuje se hrvatskim katoličkim novinarima i urednicima u vjerskim i svjetovnim medijima, kao i komunikolozima koji su se svojim djelovanjem i utjecajem posebno istaknuli u protekloj godini za izuzetna novinarska postignuća, unapređenje profesionalnih standarda, promicanje katoličkog novinarstva u društvu i javnosti te svjedočenje evanđeoskih vrijednosti putem sredstava društvenih komunikacija.

Godišnja nagrada HDKN-a (namijenjena redakcijama ili nakladnicima)
dodjeljuje se redakcijama ili nakladnicima za najveći iskorak u razvoju katoličkih medija u proteklom razdoblju za iznimne doprinose razvoju katoličkog novinarstva i podizanje profesionalnih standarda, odnosno povećanje utjecaja u javnosti i iskorake u smislu inovativnosti, kreativnosti, izvrsnosti i sl. Ovu nagradu dobivaju one redakcije i nakladnici koji su se prethodne godine istaknuli svojim radom, izdižući se iznad prosjeka te stvarajući prepoznatljiv „rukopis“ u hrvatskoj i(li) globalnoj javnosti.

Nagrada za životno djelo
dodjeljuje se hrvatskim katoličkim novinarima i publicistima koji su značajno utjecali na razvoj katoličkih medija, širenje kršćanskih nazora u društvu, odnosno koji su svojim radom ostavili snažan trag u hrvatskoj ili svjetskoj javnosti, te koji su svojim životnim putom i višegodišnjim  profesionalnim djelovanjem pridonosili promjeni ili nametanju pozitivnih profesionalnih i(li) društvenih trendova.

Počasna nagrada (priznanje)
dodjeljuje se za posebna dostignuća u katoličkom novinarstvu, te obilježavanje prigodnih obljetnica redakcija ili nakladnika.

Predlagatelji mogu biti članovi HDKN-a i redakcije katoličkih glasila.
U prijedlogu za dodjelu nagrade mora se obrazložiti razlog predlaganja.

Prijedlozi se upućuju do 30. travnja 2015. godine na adresu: Hrvatsko društvo katoličkih novinara, Kaptol 4, 10000 Zagreb ili elektroničkim putem: katolicki.novinari@gmail.com