Održana godišnja skupština katoličkih novinara

Redovna godišnja skupština Hrvatskog društva katoličkih novinara održana je u četvrtak, 29. siječnja 2015. u Napretkom kulturnom centru u Zagrebu.

Nakon uvodne molitve, kratak osvrt na poruku pape Franje u povodu 49. Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije dao je don Anton Šuljić.

Neno Kužina i Anton ŠuljićPredsjednik Društva Neno Kužina prisutne je pozvao na tihu molitvu za preminule članove Društva fra Mirka Jurja Mataušića i don Antu Živka Kustića, kao i za nedavno preminulu novinarku Hine Anu Todorić koja je pratila život Crkve. Predstavljajući izvješće o radu Društva u protekloj godini istaknuo je dvije duhovne obnove te djelovanje članova na brojnim područjima.

Financijsko izvješće predstavila je tajnica Marija Belošević, koja je potom predložila i nužne izmjene u statutu Društva.

Od aktivnosti u 2015. godini predloženo je održavanje duhovnih obnova, novinarske radionice, obilježavanje Dana medija, raspisivanje Natječaja za nagrade, nastavak rada na leksikonu osoba iz crkvenog života, te studijska putovanja za članove, a sve to u znaku obilježavanja 25 godina postojanja Društva.

Više o tome…

prof. Gordana VilovićPo završetku radnoga dijela skupštine HDKN-a predavanje s temom “Sloboda medija i sloboda govora” održala je komunikologija prof. dr. Gordana Vilović s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Predavačica je poseban naglasak stavila na tiskovne medije, potom komercijalne medije, slobodu govora, te se osvrnula na slobode bez odgovornosti, kao i na političku satiru.

Više o tome…