Načini života u digitalnom dobu

Međunarodna konferencija o novim politikama i načinima života u digitalno doba

Digitalno doba

„Rasprava o novim politikama i načinima života u digitalno doba” bila je tema ovogodišnje međunarodne konferencije pod pokroviteljstvom Zaklade Centesimus Annus Pro Pontifice, prigodom obilježavanja 25. obljetnice od njezinog osnivanja 1993. godine, koje je potpisao sveti papa Ivan Pavao II.

Konferencija je održana u Rimu 24. i 25. svibnja u Palazzo della Cancelleria, a 26. svibnja je nastavljena u Vatikanu, pod predsjedanjem Papinog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina. Tom prigodom je bilo i zasjedanje tijekom kojeg je carigradski patrijarh Bartolomej održao predavanje na temu: “Zajednički kršćanski plan za zajedničko dobro”. Na kraju je papa Franjo primio sudionike konferencije u privatnu audijenciju.

Na konferenciji su sudjelovala 34 izlagača iz različitih dijelova svijeta. Među njima su bili članovi Papinske akademije za život, Vatikanske zaklade Gravissimum Educationis, Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), Europske konfederacije sindikata, veliki broj ekonomista koji se bave znanstvenim radom te poduzetnike. Obrađivane su temeljne teme gospodarstva, solidarnosti, formacije, hrane i evangelizacije.