Dan medija u BiH 2014

Dan medija u BiH

U skladu s odlukom Biskupske konferencije u Bosni i Hercegovini iz 2003. godine, 48. Svjetski dana sredstava komunikacije, umjesto u mjesecu svibnju, obilježit će se u Bosni i Hercegovini i ove godine u posljednju nedjelju u mjesecu rujnu tj. 28. rujna 2014.
Vijeće za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH priredilo je prigodnu brošuru u kojoj se, kako u uvodnoj riječi piše predsjednik Vijeća mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, i ove godine svim pastoralnim djelatnicima, kao i medijskim radnicima, nudi Papinu poruku, prijedlog propovijedi i molitve vjernika za taj dan, prijedlog kako bi mogao izgledati tjedni župni listić te još dva korisna razmišljanja.
U uvodnoj riječi prigodne brošure, biskup Vukšić je podsjetio da je papa Franjo svoju poruku posvetio komunikaciji kao sredstvu koje bi trebalo biti u službi istinske kulture susreta među ljudima, kulturama, jezicima i narodima, i svih njih s Bogom. Brošura i plakat za Svjetski dan medija na području BK BiH može se preuzeti s KTA: http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=48732