Adventski susret 2019.

Adventski susret 2019.

Adventski susret Hrvatskoga društva katoličkih novinara održan je u subotu 7. prosinca u Samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu. Tema susreta je bila “Učitelju moj, da progledam” (Mk 10,51), a vodio ju je svećenik Varaždinske biskupije i docent na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta doc. dr. Krunoslav Novak. Na početku su sve nazočne pozdravili Suzana Peran – predsjednica HDKN-a i fra Jure Šarčević – provincijal Hrvatske kapucinske provincije.

Dr. Novak je u prigodnom razmatranju na temelju evanđeoskog odlomka govorio o važnosti susreta, prepoznavanja i slušanja Božje riječi i poruke za život svakoga pojedinca. Posebnu pozornost je posvetio komunikaciji – kako s Božjom riječi tako i s bližnjima, a odgovarajući na pitanja sudionika susreta istaknuo je i posebnosti društvenih mreža koje trebaju biti mjesto susreta i traganja za istinom.

Nakon nagovora slijedilo je adventsko darivanje i zajednički objed. Na susretu, na kojem su sudjelovali katolički novinari iz različitih crkvenih i svjetovnih uredništva, predvođeni predsjednicom HDKN-a dr. sc. Suzanom Peran, prikupljen je i adventski dar za misiju u Boliviji, u kojoj djeluje hrvatski kapucin fra Ivica Vrbić.